"Gerçeklerin Yansıdığı Haberlerin Adresi: Gazetehaberi.net"

GAZETEHABERİ.NET

  1. Anasayfa
  2. »
  3. TEKNOLOJİ
  4. »
  5. Yeni Mac Studio ve Mac Pro Sekiz Adede Kadar 4K Ekran Destekliyor

Yeni Mac Studio ve Mac Pro Sekiz Adede Kadar 4K Ekran Destekliyor

gazetehaberi gazetehaberi -
52 0

Apple tarafından yayınlanan dayanak dokümanları ile yeni Mac Studio ve Mac Pro ile kullanılabilecek çeşitli harici ekran kombinasyonlarını listelendi. Buna nazaran, her iki Mac de M2 Ultra çip ile yapılandırıldığında 60 Hz’de sekiz adede kadar 4K ekran destekliyor.

Yeni Mac Studio’da bir HDMI 2.1 irtibat noktası yer alıyor ve yeni Mac Pro’da ise bundan iki tane bulunuyor. Bu ilişki noktalarının her biri, 60 Hz’de 8K ekranı yahut 240 Hz’de 4K ekranı destekliyor. Apple, M2 Ultra çipinin ayrıyeten altı adede kadar Pro Display XDR’yi desteklediğini belirtmiş.

Önceki Mac Studio, M1 Ultra çip ile yapılandırıldığında beş adede kadar harici ekranı destekliyordu. Bu manada sekiz adede kadar olan takviye kıymetli bir gelişme. Apple Silicon’un M1 çipli birinci Mac’lerin sırf tek bir harici ekran için dayanakla 2020’de piyasaya sürülmesinden bu yana bu alanda çok yol kat ettiğinin altını çizmek gerekiyor.

Apple ayrıyeten, PCIe kartlarının Mac Pro’ya nasıl takılacağını açıklayan ve uyumlu PCIe kart tiplerinin listelendiği takviye evrakları de yayınladı. Intel tabanlı Mac Pro’nun bilakis yeni model, Apple Silicon’un birleşik mimarisi nedeniyle ekran kartlarını desteklemiyor.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir