"Gerçeklerin Yansıdığı Haberlerin Adresi: Gazetehaberi.net"

GAZETEHABERİ.NET

  1. Anasayfa
  2. »
  3. TEKNOLOJİ
  4. »
  5. Telegram’a Kıssalar Özelliği Geliyor

Telegram’a Kıssalar Özelliği Geliyor

gazetehaberi gazetehaberi -
66 0

Telegram da Kıssalar özelliğine sahip toplumsal medya ve anlık iletileşme uygulamaları listesine katılıyor. Bu format 2013 yılında Snapchat tarafından tanıtılmış olsa da büyük popülaritesi nedeniyle sonunda öteki uygulamalara da gelmeye başladı.

Bu özellik kullanıcıların 24 saat sonra kaybolan son aktiflikleri hakkında güncellemeler yayınlamalarına imkan tanıyor.

Telegram’ın CEO’su Pavel Durov, kanalında Telegram Stories’in Temmuz ayı başında uygulamaya ekleneceğini duyurdu ve özelliğin “son test aşamasında” olduğunu ekledi.

Telegram Stories’in öteki uygulamalara emsal bir tecrübe sunması bekleniyor, fakat şirketten kimi ince ayarlar ve avantajlar da olacak natürel ki. Durov’a nazaran, başlangıçta bu özellik “zaten her yerde” olduğu için kullanıma sunmaktan yana değillerdi. Lakin o kadar çok talep edildi ki eklememek üzere bir bahtları kalmadı.

Telegram Kıssaları, kullanılmadığında kompakt tutmak için tasarlanmış genişletilebilir bir kullanıcı arayüzü ile sohbet listesinin en üstünde yer alacak. Bir öykünün 6, 12, 24 yahut 48 saat içinde sona erip ermeyeceğini seçebilecek ve kıssaları profil sayfanızda kalıcı olarak görüntüleyebileceksiniz.

Dilerseniz kıssa yayınlarken telefonunuzun ön ve art kameralarını birebir anda kullanarak görüntü kaydedebileceksiniz, altyazı ekleyebilecek, emojiler ekleyebilecek ve bireyleri etiketleyebileceksiniz. Saklılıktan bahsetmişken, Telegram size öykülerinizin herkes, sırf bireyleriniz, seçilen birkaç kişi yahut birtakım yakın arkadaşlarınız tarafından görüntülenip görüntülenemeyeceğini seçme seçeneği de sunacak.

Durov, Telegram’ın kanalların bildirilerini kıssa olarak yine yayınlamalarına müsaade vereceğini ve bu özellik yayına girdiğinde “daha fazla popülarite ve abone çıkarından yararlanmalarına” imkan tanıyacağını söyledi.

Bu yeni eklenecek bilhassa birlikte Telegram daha da hoş bir hâl almaya başlayacak üzere duruyor. Siz bu yeni özellik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda belirtmeyi unutmayın.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir