"Gerçeklerin Yansıdığı Haberlerin Adresi: Gazetehaberi.net"

GAZETEHABERİ.NET

  1. Anasayfa
  2. »
  3. TEKNOLOJİ
  4. »
  5. IO Interactive’in Yakında Çıkacaracağı Project Dragon Xbox’a Özel Olacak

IO Interactive’in Yakında Çıkacaracağı Project Dragon Xbox’a Özel Olacak

gazetehaberi gazetehaberi -
64 0

IO Interactive en çok Hitman serisi ile tanınıyor. Bununla birlikte, stüdyo projelerine daha fazla çeşit dahil etmek için yelpazesini genişletmeye çalışıyor, bunlardan biri de fantezi RPG olarak belirlenmiş.

Bu projeyle ilgili detaylar olağanda çok çok az lakin devam eden Microsoft ve FTC davasındaki dokümanlar platform bilgisini elde etmemizi sağlamış olabilir.

IGN tarafından ortaya çıkarılan ve davaya delil olarak sunulan Microsoft’a ilişkin dahili bir dokümanda, IO Interactive’in yaklaşan oyunu Xbox platformuna özel bir sürüm olarak listeleniyor. “Çıkış Yapması Beklenen Oyunlar” başlıklı bir kısımda, fantezi oyununun kod ismi olan “Project Dragon” yazısının yanında Xbox Series X|S ve PC için çıkacağı yazıyor.


Microsoft ve FTC Davasında Yayınlanan Evrak Kaynak: IGN

Hatta dokümanın diğer bir kısmında ise Xbox Game Studios’un Project Dragon’un yayıncısı olarak da listeleniyor. Yani buradan çıkarılacak mantıklı sonuç, Xbox Game Pass ve PC Game Pass abonelerinin oyunu çıkacağı birinci gün alacakları manasına geliyor. IO Interactive’in de 2021’den bu yana Xbox’a özel bir oyun geliştirdiğine dair söylentiler zati dolaşıyordu.

Project Dragon’un ne vakit çıkacağı aşikâr değil lakin geliştirici tarafından bu yılın başlarında sırf bir adet konsept resmi paylaşıldı. Oyun, yepyeni bir ortama sahip çevrimiçi bir fantezi RPG olarak tanımlanıyor.

Unutmadan, IO Interactive 2022’den bu yana casusun köken öyküsüne odaklanan bir James Bond oyunu üzerinde çalışıyor. Hatta Microsoft’un satın almak istediği geliştiricilerden bir tanesi olduğunu belirtelim.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir