"Gerçeklerin Yansıdığı Haberlerin Adresi: Gazetehaberi.net"

GAZETEHABERİ.NET

  1. Anasayfa
  2. »
  3. TEKNOLOJİ
  4. »
  5. Google ve iFixit, Pixel Fold DIY Tamiratları İçin Güçlerini Birleştirdi

Google ve iFixit, Pixel Fold DIY Tamiratları İçin Güçlerini Birleştirdi

gazetehaberi gazetehaberi -
77 0

Google, Pixel Fold için iFixit ile bir iştirak yaptığını açıkladı. Bu işbirliği, katlanabilir aygıtlarla ilgili en büyük kaygılardan biri olan dayanıklılık ve tamir edilebilirlik mevzularını ele alıyor.

Bu aygıtların kırılganlıkları ve karmaşık mühendislikleri nedeniyle tamiratları hayli sıkıntı. Fakat Google, Pixel Fold ile bu oyunu değiştirmeye hazırlanıyor. Başta Samsung olmak üzere rakiplerinin tersine, Pixel Fold kullanıcıların kendi işlerini kendilerinin halletmesini sağlayacak.

Google, 2022’den bu yana Pixel serisi için resmi tamir kesimleri ve kapsamlı kılavuzlar sunmak üzere iFixit ile birlikte çalışıyor. Yani bu yeni bir durum değil, Pixel Fold da bu gruba katıldı diyebiliriz.

Teknoloji devi, iFixit ile iştirakinin kullanıcılara Pixel Fold için özel olarak tasarlanmış “orijinal yedek parçalar” sağlayacağını vurguladı. Bu kesimler ortasında bataryalar, ekranlar ve şarj aygıtları üzere temel bileşenler yer alacak.

“Pixel Fold için garanti müddeti dışında da kargoyla ya da elden tamirat hizmetleri sunuyoruz. Ayrıyeten iFixit üzerinden temin edilebilecek kesimler, tamir kılavuzları ve araçlar da planlıyoruz. Müşteriye garanti müddeti sona erse bile kaza sonucu hasarlara ve mekanik arızalara karşı muhafaza sağlayacak Uzatılmış Garanti sunuyoruz. Müşteri aylık bir plan ya da tek seferlik bir ödemeyle bu garantiyi satın alabilir. Bu hizmet sayesinde Pixel Fold’unu tamir ettirebilir ya da gerekirse yenisini alabilir.”

Unutmadan, Pixel Fold için DIY tamirlerinin aygıtın resmi olarak satıldığı bölgelerle sonlu olacağını belirtmek gerekiyor. Şu anda bu bölgeler ortasında ABD, Birleşik Krallık, Kanada, Avustralya ve makul Avrupa ülkeleri var.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir