"Gerçeklerin Yansıdığı Haberlerin Adresi: Gazetehaberi.net"

GAZETEHABERİ.NET

  1. Anasayfa
  2. »
  3. TEKNOLOJİ
  4. »
  5. Twitter Blue Aboneleri Artık 25.000 Karakter Uzunluğunda Tweet Atabiliyor

Twitter Blue Aboneleri Artık 25.000 Karakter Uzunluğunda Tweet Atabiliyor

gazetehaberi gazetehaberi -
69 0

Elon Musk Twitter’ın başına geçtiğinden beri, platform tek bir tweet ile gönderebileceğiniz içeriğin hudutlarını genişletiyor. Twitter son atılımında, fiyatlı kullanıcılar için bir tweetteki karakter sayısını 25.000’e çıkardı.

Şirket bu değişikliği bugün Twitter Blue sayfasında hududu belirterek yaptı. Twitter mühendislerinden Prachi Poddar da geçen hafta uzun bir tweet atarak değişikliği duyurmuştu.

Şubat ayında Twitter sonu 4.000 karaktere çıkarmış, daha sonra Nisan ayında 10.000 karaktere kadar genişletmişti. O periyotta şirket ayrıyeten kalın ve italik üzere metin biçimlendirme özelliklerini de desteklemeye başlamıştı.

Önceki idare altındayken, şirket son on yılda 140 karakterden 280 karaktere geçerek bir değişiklik yaptı fakat bu adım için kullanıcıların yansısıyla karşılaştı.

Bu ortada tweetler için karakter hududunun arttırılması bir yana Blue abonelerinin daha uzun görüntüler yüklemesine de müsaade verildi. Geçtiğimiz aralık ayında Twitter, fiyatlı kullanıcıların 1080p çözünürlükte 60 dakika uzunluğunda görüntüler yüklemesine müsaade vermeye başladı. Geçtiğimiz ay ise bu hududu 120 dakikaya yükseltti.

Müzik yayıncıları, platformda lisanssız müzik kullanımını engelleyemediği gerekçesiyle Twitter’a dava açmış, davacılar da dava dilekçesinde görüntü genişletme özelliğine dikkat çekmişti.

Yeni karakter hududuyla kullanıcılar muhtemelen daha uzun makaleler ya da kısa kıssalar yayınlayabilecek. Twitter’a kıyasla Mastodon (500 karakter) ve Bluesky (300 karakter) üzere rakip platformların gönderi başına çok daha düşük limitlere sahip olduğunu belirtelim.

Uzun gönderilerin toplumsal medya platformunda okunmasının sıkıcı olabileceğini düşünüyorum. Tahminen Twitter bundan sonra kullanıcıların okuma tecrübesini güzelleştirmeyi düşünebilir. Fikirlerinizi yorumlar kısmında belirtmeyi unutmayın.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir