"Gerçeklerin Yansıdığı Haberlerin Adresi: Gazetehaberi.net"

GAZETEHABERİ.NET

  1. Anasayfa
  2. »
  3. TEKNOLOJİ
  4. »
  5. Microsoft, Evrak Gezgini’ndeki Yüksek CPU Kullanımı Kusurunu Kabul Etti

Microsoft, Evrak Gezgini’ndeki Yüksek CPU Kullanımı Kusurunu Kabul Etti

gazetehaberi gazetehaberi -
47 0

Windows 11’de sisteminizin CPU kullanımı apansız yükseliyorsa meseleler sizden kaynaklı olmayabilir. Microsoft, Evrak Gezgini’ndeki bir yanılgının Windows 11 21H2 ve 22H2 sürümlerini olumsuz etkilediğini doğruladı.

Redmond merkezli şirket, bilhassa kullanıcıların paylaşılan dosyalar/klasörler için “Gelişmiş Güvenlik Ayarları” bağlantı kutusundaki “Etkin Erişim” menüsünün engellendiğini söylüyor. Kullanıcı bir süreç yaptığında sistem hakikat formda cevap vermiyor. Ayrıyeten explorer.exe’nin Gelişmiş Güvenlik ayarları bağlantı kutusu kapatıldıktan sonra CPU kullanmaya devam ettiği belirtiliyor.

Microsoft, yüksek CPU kullanımının oturum açmış olan kullanıcı oturumu kapatana ya da sistem tekrar başlatılana kadar Windows 11 sistemini rahatsız etmeye devam edeceğini açıkladı. Bu Evrak Gezgini yanlışı Windows 11 21H2 ve 22H2 için yayınlanan KB5026368 ve KB5026372 güncellemeleriyle gün yüzüne çıktı.

İlginç olan şey ise Microsoft’un meseleleri bir aydan fazla bir vakitte kabul etmesi. Şu anda bu özelliğe erişirken yüksek CPU kullanımı yaşıyorsanız, Microsoft’un önerdiği üzere oturumu/bilgisayarı yine başlatabilirsiniz. Son olarak, bu ay içinde kullanıma sunulacak bir güncellemeyle kusurun giderilmesi bekleniyor.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir