"Gerçeklerin Yansıdığı Haberlerin Adresi: Gazetehaberi.net"

GAZETEHABERİ.NET

  1. Anasayfa
  2. »
  3. TEKNOLOJİ
  4. »
  5. Intel Yeni Fabrikasını İsrail’de Açıyor

Intel Yeni Fabrikasını İsrail’de Açıyor

gazetehaberi gazetehaberi -
66 0

Koronavirüs salgını nedeniyle yaşanan çip kıtlığının akabinde Intel üzere çip üreticileri üretim yaptıkları yerleri çeşitlendirmeleri gerektiğine karar verdi. Bloomberg’in haberine nazaran, İtalya’da bir tesis açmayı kabul ettikten yalnızca aylar sonra, şirket bu sefer İsrail için öbür bir yatırımı duyurdu.

Habere nazaran muahede “prensipte kabul edildi” fakat hala “ön hazırlık” etabında. Mutabakatın pek çok ayrıntısı bilinmemekle birlikte, Intel’in 25 milyar dolar yatırım yaparak İsrail’de binlerce yeni istihdam alanları yaratacağı iddia ediliyor.

Yeni fabrikanın yerinin Tel Aviv’in güneyindeki Kiryat Gat’ta olması bekleniyor. Operasyonlar 2027 yılında başlayacak ve en az 2035 yılına kadar devam edecek. Intel, İsrail’deki genişlemesinin, gelecekteki üretim gereksinimlerini karşılama ve şirketin 2021 yılında duyurduğu IDM (entegre aygıt üretimi) 2.0 modelini destekleme taahhüdünün bir modülü olduğunu söyledi.

Bu genişleme, Intel’in 1974 yılında faaliyete geçmesinden bu yana İsrail’de sahip olduğu alanın üzerine inşa edilecek. Intel şu anda İsrail’de yaklaşık 12.000 emekçi istihdam ediyor.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir