"Gerçeklerin Yansıdığı Haberlerin Adresi: Gazetehaberi.net"

GAZETEHABERİ.NET

  1. Anasayfa
  2. »
  3. TEKNOLOJİ
  4. »
  5. Google Domains Alan İsmi Hizmeti Squarespace’e Satılıyor

Google Domains Alan İsmi Hizmeti Squarespace’e Satılıyor

gazetehaberi gazetehaberi -
54 0

Google Domains, internet sitenizi oluşturmaya süratli ve kolay bir başlangıç yapmanın yolu, lakin şirket yakında bu işi bırakıyor. Squarespace, arama devinden yaklaşık 10 milyon alan ismini satın alacağını duyurdu. Şirket sürecin 2023’ün üçüncü çeyreğinde tamamlanmasını bekliyor.

Satın alma mutabakatı kapsamında Squarespace, satın alma sürecinin tamamlanmasının akabinde en az 12 ay boyunca mevcut müşteri fiyatlandırmasını sürdüreceğini söylüyor. Squarespace, “alan isimlerinin problemsiz bir biçimde aktarılmasını” sağlamak için Google’ın altyapısını kullanacağını argüman ediyor.

Squarespace, her şey ayarlanıp tamamlandıktan sonra, Google Workspace alan isimlerinin yanında bir alan ismi satın almak isteyen herkes için özel ortak haline gelecek. Mevcut müşteriler için Squarespace, Google Domains üzerinden alan satın almış olan Google Workspace müşterileri için faturalandırma ve dayanak sağlayacağını söylüyor. Lakin vakit geçtikçe ve abonelikler yenilenmeye başladıkça, bu müşteriler muhtemelen Squarespace’in faturalama sistemine geçmek zorunda kalacaklar.

Squarespace zati web siteleri ve alan ismi alanında bir dev, bu nedenle Google Domains’i satın almakla ilgilenmesi şaşırtan değil. Bu ortada Squarespace, yeni ve mevcut sitelere bir “Üye Alanı” (daha yaygın olarak ödeme duvarı olarak bilinir) ekleme yeteneği de dahil olmak üzere platformuna daima yeni özellikler ekliyor.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir