"Gerçeklerin Yansıdığı Haberlerin Adresi: Gazetehaberi.net"

GAZETEHABERİ.NET

  1. Anasayfa
  2. »
  3. TEKNOLOJİ
  4. »
  5. AMD, Ryzen ve Radeon Optimizasyonları ile Starfield’ın PC’deki Resmi Ortağı Olacak

AMD, Ryzen ve Radeon Optimizasyonları ile Starfield’ın PC’deki Resmi Ortağı Olacak

gazetehaberi gazetehaberi -
77 0

Şüphesiz Starfield çok özel bir oyun olacak. Fakat Starfield’ı bilgisayarınızda özel optimizasyonlarla oynamak istiyorsanız, muhtemelen bunun için biraz AMD donanımına gereksiniminiz olacak.

AMD, Bethesda Game Studios’un yakında çıkacak ve uzun müddettir beklenen uzay tabanlı RPG oyunu Starfield’ın resmi grafik ve işlemci ortağı olduğunu duyurdu.

Şirket, özel bir web sayfasında ve buna eşlik eden bir YouTube görüntüsünde paydaşlığın Starfield oynamak isteyenler için ne manaya geleceği konusunda detaylı bilgiler veriyor.

Videoda AMD’nin Kıdemli Lider Yardımcısı ve Bilgisayar ve Grafik Kümesi Genel Müdürü Jack Huynh’un şu kelamları yer veriliyor:

“Starfield’ı Ryzen 7000 serisi işlemciler ve Radeon 7000 serisi ekran kartlarıyla hem Xbox hem de PC için optimize etmek üzere Bethesda Game Studios ile el ele çalıştık.”

Videoda ayrıyeten Bethesda Game Studios lideri Todd Howard’dan da kimi alıntılar mevcut:

“Kod tabanımızda FSR2 imaj sürece ve yükseltme üzerinde çalışan AMD mühendislerimiz var ve inanılmaz görünüyor. Bunun yararlarını hem bilgisayarınızda hem de Xbox’ta göreceksiniz. Çok heyecanlıyız ve herkese daha fazlasını göstermek için sabırsızlanıyoruz.”

Howard, AMD’nin FidelityFX Harika Resolution 2.0 teknolojisine atıfta bulunan FSR2’den bahsediyor. AMD Radeon ekran kartı sahiplerine daha âlâ imaj kalitesi, daha yüksek kare suratları ve oyun için optimize edilmiş kenar yumuşatma sunması bekleniyor.

Bethesda Softworks’ün birinci şahıs nişancı oyunu Deathloop’un PC sürümü 2022’de FidelityFX Harika Resolution 2.0’ı destekleyen birinci oyun olmuştu.

Starfield’ın 6 Eylül’de planlanan çıkış tarihinden evvel AMD’nin donanımını daha yüksek oyun performansı ve optimizasyonlar için nasıl kullanacağına dair daha somut bilgiler elde edeceğimizi umuyoruz.

Şu anda Xbox ve PC için ön sipariş verebilirsiniz. Bu ortada, oyunun perakende sürümü Xbox için fizikî bir disk içerecekken, PC sürümü oyunu indirmek için dijital bir kodla birlikte gelecek.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir