"Gerçeklerin Yansıdığı Haberlerin Adresi: Gazetehaberi.net"

GAZETEHABERİ.NET

  1. Anasayfa
  2. »
  3. TEKNOLOJİ
  4. »
  5. 14. Jenerasyon Raptor Lake ‘Refresh’ İşlemciler Eski Core Markasını Kullanacak

14. Jenerasyon Raptor Lake ‘Refresh’ İşlemciler Eski Core Markasını Kullanacak

gazetehaberi gazetehaberi -
49 0

Intel’in yaklaşan işlemcileriyle ilgili sızıntılar arttığına nazaran artık lansmanın yaklaşmaya başladığını söyleyebiliriz. Intel, kısa müddet öncesinde Core serisi eserler için yeni markasını tanıtmıştı. Meteor Lake serisinden itibaren taşınabilir işlemcilerdeki “i” ibaresi ortadan kalkacak, artık Core ve Core Ultra isimleri kullanılacak.

Görünüşe nazaran Core marka yenilemesi sırf Meteor Lake serisinde uygulanacak. Masaüstü platformda ise ne olacağını şimdi bilmiyoruz. Söylentilere nazaran Intel, masaüstü tarafında Meteor Lake planlarını iptal etti. Bunun yerine “Raptor Lake Refresh” ismiyle mevcut CPU’lar yenilenerek tekrardan satışa sunulacak. Lakin isimlendirme “13. nesil” değil, “14. nesil” biçiminde olabilir.

Intel, masaüstü ve taşınabilir segment için Raptor Lake yongalarında kimi geliştirmeler yaparak yeni modeller piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Çok yüksek ihtimalle hem masaüstü Core-S hem de Core-HX taşınabilir işlemcilerin saat suratlarında ve bellek tarafında kimi geliştirmeler yapılacak.

Sürekli olarak Intel bahisli sızıntılar yapan Golden Pig Upgrade, Meteor Lake ve yeni Raptor Lake-U/P modellerinin yeni markayı kullanacağını söylüyor. Özcesi, Raptor Lake serisi eski isimlendirme şemasıyla devam edecek. Yeni Core 3/5/7 markası ise sadece düşük güçlü taşınabilir U serisi için geçerli olacak. Core Ultra isimlendirmesi Meteor Lake serisinde kullanılacak, Raptor Lake yenilemesi ise bu değişikliklerden uzak kalacak.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir