"Gerçeklerin Yansıdığı Haberlerin Adresi: Gazetehaberi.net"

GAZETEHABERİ.NET

  1. Anasayfa
  2. »
  3. SON DAKİKA
  4. »
  5. Yüzyılın Meclis’i misyona başladı! İşte birinci icraatları

Yüzyılın Meclis’i misyona başladı! İşte birinci icraatları

gazetehaberi gazetehaberi -
98 0

Yüzyılın Meclis’i yeni vekillerin yemin merasimiyle açıldı. Erdoğan, AK Parti Grubu’na milyonların cebini direkt ilgilendiren seçim vaatlerinin en kısa müddette yasalaşması talimatı verdi. Yeni devir vekilleri, Meclis Lideri ve Meclis’in idaresini seçtikten sonra işe koyulacak.

TBMM Genel Konseyi bir demokrasi şölenine daha mesken sahipliği yaptı. 14 Mayıs seçimlerinde ipi göğüsleyen milletvekilleri yemin etti ve 28. Periyot çalışmalarına resmen başlamış oldu. TBMM Genel Şurası, Anayasa ve İçtüzük gereği YSK’nın milletvekili seçimlerinin resmi sonuçlarını açıklamasından sonraki üçüncü gün toplandı. Toplantıdan kısa bir mühlet evvel Erdoğan da Meclis’e geldi. Erdoğan’ı Süreksiz TBMM Lideri Devlet Bahçeli ve Meclis Genel Sekreteri Mehmet Ali Kumbuzoğlu, resmi merasimle karşıladı. Erdoğan daha sonra yemin merasimini izlemek üzere Genel Kurul’da kendisi için ayrılan locaya geçti. 28’inci Devir parlamentosunun öncelikli gündem hususları dar gelirliler, memur ve emeklilerin alım güçlerini yükseltmeye yönelik adımlar olacak. Yüzyılın Meclis’inde yeni vekillerin mesaisi Lider Erdoğan’ın milyonlara verdiği muştuları yasalaştırana kadar sürecek. Yeni vekiller, Meclis Lideri ve Meclis’in idaresini seçtikten sonra dağılmayacak. Sabah’ın haberine nazaran, Erdoğan, AK Parti küme idaresine seçim vaatlerinin en kısa müddette yasalaşması talimatını verdi. 15 Temmuz’a kadar görüşülmesi beklenen birtakım düzenlemeler şöyle: Konut hanımlarına emeklilik, evlenen gençlere düşük faizli kredi, en düşük memur maaşının 22 bin lira olması, taban fiyat ve emeklilerin maaşlarında artış ve refah hissesi. TBMM Lideri’nin seçilmesi ve kurulların oluşmasından sonra TBMM çalışmalarına başlayacak. Türkiye’yi keyifli edecek yasal düzenlemeler TBMM’nin öncelikli gündem hususları ortasında yer alacak. Bu hususlar sonuçlanana kadar TBMM tatile girmeyecek. Başörtüsü düzenlemesi ve fahiş kiralarla ilgili yaptırımlar konusunda da adım atılacak.

ÇİFTE SAYGISIZLIK: AYAĞA KALKMADILAR MARŞ SÖYLEMEDİLER

Cumhurbaşkanı ve cumhurbaşkanı yardımcısı olma hayaliyle milletvekili seçilemeyen CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, DEVA Partisi Genel Lideri Ali Babacan, SP Genel Lideri Temel Karamollaoğlu merasimi izleyici localarından izlemek zorunda kaldı. Erdoğan, Genel Kurul’a girdiğinde Cumhur İttifakı partilerinin milletvekilleri ayakta ve dakikalarca alkışlayarak karşıladı. Lakin Kılıçdaroğlu ulusal iradeye saygısızlık ederek ayağa kalkıp alkışlamadı. Tekrar Sol Partisi (YSP) ve öbür muhalefet partisi milletvekillerinin de tıpkı hali takındığı görüldü. YSP’liler bir öteki saygısızlığı da İstiklal Marşı sırasında yaptı. YSP’lilerin İstiklal Marşı söylenirken eşlik etmediği görüldü.

BAHÇELİ: ORTAK HİSSEDE TÜRKİYE

Geçici TBMM Lideri Devlet Bahçeli, merasimin çabucak başında bir konuşma yaptı. Konuşmasına “Egemenliğin yegâne sahibi, tıpkı vakitte mensubiyetinden iftihar ettiğimiz büyük Türk milletine şükranlarımı sunuyorum” diye başlayan Bahçeli, Cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan’ı Meclis ismine kutladı. Bahçeli, şu bildirileri verdi:

TÜRKİYE YÜZYILI AMAÇLARI: Bu tarihi sorumluluk şuurunun, Türk ve Türkiye Yüzyılı gayelerini sadırdan satıra, kuvveden fiile, tefekkürden tezekkür ve tezahür safhasına kemali edeple taşıyacağı inancındayım.

ORTAK HİSSEDE TÜRKİYE: Bilinmelidir ki, hepimizin ortak paydası Türkiye’dir… Buluşma potamızın da büyük Türkiye ülküsüyle pekişip genişlemesini daima birlikte sağlamalıyız.

Sabah

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir