"Gerçeklerin Yansıdığı Haberlerin Adresi: Gazetehaberi.net"

GAZETEHABERİ.NET

  1. Anasayfa
  2. »
  3. SPOR
  4. »
  5. Türkiye: 2 Galler: 0… Kuntz’tan açıklama

Türkiye: 2 Galler: 0… Kuntz’tan açıklama

gazetehaberi gazetehaberi -
56 0

Bu galibiyetle puanını 9’a yükselten Türkiye, maç fazlasıyla liderliğini sürdürdü. Samsun Yeni 19 Mayıs Stadı’nda oynanan karşılaşmada Ay-yıldızlılara galibiyeti getiren golleri 72’inci dakikada Umut Nayir ve 80’inci dakikada Arda Güler kaydetti.

Karşılaşmanın ilk yarısında 9’uncu dakikada Galler’den Chris Mepham’ın kendi kalesine attığı gol ve ikinci yarısında 68’inci dakikada Umut Nayir’in golleri VAR kararlarıyla iptal edildi. Konuk ekip Galler’de Joe Morrell 41’inci dakikada kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.

10. dakikada sağ kanattan gelişen atakta Merih’in pasında Zeki, ceza sahasında topla buluştu. Bu oyuncunun yerden ortasında Mepham’ın ayağına çarpan top, ağlara gitti. VAR’dan gelen uyarı sonrası pozisyonu inceleyen hakem Fabio Maresca, golü iptal ederek ofsayt kararı verdi.

17. dakikada Galler’in ceza sahası önünde kazandığı serbest vuruşu James kullandı. Bu futbolcunun plase vuruşunda top direğin yanında auta çıktı.

40. dakikada Galler, 10 kişi kaldı. Türkiye’nin atağında Ferdi Kadıoğlu’na müdahale eden Morrell’e kırmızı kartla oyun dışında kaldı.
45+1. dakikada Türkiye, Cengiz Ünder ile gole yaklaştı. Zeki Çelik’in pasında ceza sahası çizgisi üzerinde topla buluşan Cengiz Ünder’in sert vurdu. Topu kaleci Ward, iki hamlede kontrol etti.

49. dakikada Galler gole yaklaştı. Ani gelişen atakta Ramsey, Melih’in müdahalesi ile ceza sahası çizgisinin hemen önünde yerde kaldı. Bu pozisyonda kazanılan serbest atışı Wilson kullandı. Bu futbolcunun sert şutunda topu kaleci Mert Günok, parmakları ile çeldi.

64. dakikada Türkiye, Hakan Çalhanoğlu ile penaltıdan yararlanamadı. Arda Güler’in pasında Ferdi Kadığlu’nun ceza sahasına ortasında top Ramsey’in eline çarptı. Hakem Fabio Maresca penaltı noktasını gösterdi. Kaleci Ward, Hakan Çalhanoğlu’nun kullandığı penaltı atışında topu uzaklaştırmayı başardı.

69. dakikada Cengiz Ünder’in pasında Ferdi Kadıoğlu’nun çaprazdan sert şutunda topu kaleci Ward, çizgi üzerinden uzaklaştırdı. Meşin yuvarlak Umut Nayir’in önünde kaldı. Bu futbolcunun şutunda top ağlara gitti. Hakem Fabio Maresca, Umut Nayir’in topu eli ile önüne aldığı gerekçesiyle golü iptal etti.

72. dakikada Türkiye, Umut Nayir ile 1-0 öne geçti. Barış Alper Yılmaz’ın sağ kanattan ortasına iyi yükselen Umut Nayir, kafayla topu ağlarla buluşturdu: 1-0

80. dakikada Arda Güler farkı 2’ye çıkardı. Orkun Kökçü’nün pasında Arda Güler, ceza sahasının dışından vurdu. Top kaleci Ward’ın parmakları arasında ağlara gitti. 2-0

Karşılaşmayı Türkiye 2-0 kazandı.

Ay yıldızlılar bu galibiyetle puanını 9’a çıkartarak D Grubu’nda liderliğini sürdürdü. Galler ise 4 puanla 4. sırada yer aldı.

Stefan Kuntz: Takım çok iyi oynadı

Kuntz, taraftarların verdiği desteğin kendilerine inanılmaz bir güç kattığını dile getirerek, şöyle konuştu:

“Şu an gruptaki durumumuzun kesinlikle mütevazi olmamızı gerektiren bir durum olduğunu düşünüyorum. Şu anda hiçbir şey elde etmedik. Sürekli çalışmamız gerekiyor. Burada tek bir oyuncusu öne çıkarmak istemiyorum. Sonuçta takım çok iyi oynadı. Tabii rakibin bir kişi eksik kalması Arda gibi oyuncuyu sahaya sürdüğümüzde biraz daha ona imkanlar sağladı. O da çok güzel bir gol attı. İyi bir oyun sergilediğini düşünüyorum.”

Bir gazetecinin milli takımdaki geleceğine yönelik sorusu üzerine Kuntz, “Öncelikle benden yana herhangi bir görüşme gerektiğini düşünmüyorum. Sonuçta seneye haziran ayına kadar daha bir kontratım var. O yüzden ben normal işime devam ediyorum. Bizim burada bahsettiğimiz konu bir değişim konusu. Biz bir tohum ektik. Onun karşılığını aslında biz dönem dönem alıyoruz.” yanıtını verdi.

ERDOĞAN’DAN TEBRİK TELEFONU

Samsun Yeni 19 Mayıs Stadı’nda oynanan mücadelenin ardından Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, soyunma odasında futbolcuları kutladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bakan Bak’ın telefonundan kaptan Hakan Çalhanoğlu ve milli takımın 2. golünü kaydeden Arda Güler ile konuştu.

Erdoğan, kaptan Hakan Çalhanoğlu ile konuşmasında bütün takımı tebrik ederek, “Başından sonuna kadar izledik. Gerçekten bu akşam ayrı bir iftihar yaşattınız bize. Letonya maçında sıkıntılıydık ama bu akşam daha rahattık. Zor maç olmasına rağmen neticesi iyi oldu. Bütün futbolculara tek tek selam söyleyin, hepsini gözlerinden öpüyorum.” ifadelerini kullandı.

Hakan Çalhanoğlu’nun ardından Arda Güler ile görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

“Arda gözlerinden öpüyorum. Gerçekten muhteşem bir goldü. Bunlar çok istisna gollerdir. O bakış ve sonrasında ters köşeye vuruş çok güzeldi. Herkesi gözlerinden öpüyorum.”

AA

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir