"Gerçeklerin Yansıdığı Haberlerin Adresi: Gazetehaberi.net"

GAZETEHABERİ.NET

  1. Anasayfa
  2. »
  3. SON DAKİKA
  4. »
  5. Fransa’yı ayağa kaldıran ölüm

Fransa’yı ayağa kaldıran ölüm

gazetehaberi gazetehaberi -
84 0

Fransız polisinin 17 yaşındaki bir genci öldürmesinin ardından başlayan sokak olayları ikinci gece de devam etti. İçişleri Bakanlığı, olaylar nedeniyle 150 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. Fransa’nın başkenti Paris’te 17 yaşındaki Nael M. isimli genç sürücünün trafik polisinin dur ihtarına uymamasının ardından öldürülmesi sonrası Salı günü başlayan gösteriler dün de sürdü.

Fransız basınındaki habere göre, farklı kentlerde araçlar, çöp bidonları ve kamu eşyaları ateşe verildi. Toulouse, Lille gibi kentlerde Nael’in ölümüne tepki gösterenler polise taş attı. Polis eylemcilere biber gazıyla müdahale etti.

İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada 150 kişinin gözaltına alındığı duyuruldu. Öte yandan, Fransız meclisinde Nael’in anısına 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Geçtiğimiz salı günü Fransa’nın Nanterre kentinde 17 yaşındaki bir otomobil sürücü, polisin açtığı ateş sonucunda hayatını kaybetmişti. Polisin açtığı ateş sonrası hayatını kaybeden 17 yaşındaki Nael M.’nin annesi de Nantes kentinde bir protesto çağrısı yapmıştı. Olayları önlemek için önlemleri artıran Fransız polisi, Paris’e takviye 2 bin polis gönderme kararı alırken, Gerald Darmanin de Twitter hesabından bir açıklama yaptı.

Gözaltı sayısını paylaşan Darmian, sakinlik çağrısı yapmayanlara da tepki göstermişti. Son gelişmelerin ardından Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un kriz kabinesini toplayacağı öğrenildi.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir