"Gerçeklerin Yansıdığı Haberlerin Adresi: Gazetehaberi.net"

GAZETEHABERİ.NET

  1. Anasayfa
  2. »
  3. TEKNOLOJİ
  4. »
  5. Singapur, Denizaltı Kabloları İçin Milyarlar Harcayacak

Singapur, Denizaltı Kabloları İçin Milyarlar Harcayacak

gazetehaberi gazetehaberi -
14 0

Singapur İrtibat ve Enformasyon Bakanı Josephine Teo tarafından açıklanan yeni Dijital Temas Planı, önümüzdeki on yıl içinde ülkenin dijital ilişki altyapısını tekrar şekillendirecek argümanlı bir proje. Teo, 2033 yılına kadar Singapur’un Asya ve dünyanın geri kalanı ortasındaki ilişkiyi artırmak gayesiyle denizaltı kablo indirme tesislerinin sayısını iki katına çıkaracağını söyledi.

Singapur halihazırda 25 denizaltı kablosu ve ülkenin mesken sahipliği yaptığı üç saha sayesinde Güneydoğu Asya’nın dünyaya bağlandığı bir “bağlantı merkezi”. Yeni tesisler için çoğunluğu özel kesimden olmak üzere 7.4 milyar dolarlık bir yatırım gerekecek. Bir başka büyük yatırım planı yeşil, çevresel açıdan sürdürülebilir bilgi merkezleri geliştirmeye odaklanacak.

Teo, yeni denizaltı kablo iniş alanlarının ve yeşil data merkezlerinin yalnızca mevcut dijital altyapıyı uygunlaştırmak için faydalı olmayacağını söyledi. Bakan, Singapur’un “aynı şeylerden daha fazlasını” inşa etmeyeceğini, bunun yerine mevcut internet bant genişliği ile mümkün olmayacak yeni dijital uygulamalar için yeni kapasite üzerinde çalışacağını söyledi.

Singapurlu yetkililer, ağır bilgi sürece, ağır yapay zeka kullanımı ve başka “yeni nesil” teknolojilerin, artan yüke dayanacak biçimde tasarlanmış büsbütün yeni bir altyapı gerektireceğini belirttiler. Ülke, jeopolitik pozisyonu sayesinde denizaltı kabloları için dünyanın en değerli istasyonlarından biri olmaya devam edecek.

İlgili Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir