Chips and Cheese, AMD Radeon RX 7600 ekran kartını derinlemesine incelerken GPU’nun güçlü ve zayıf istikametlerini ortaya koydu. RX 7600 genel performans bakımından beklentileri tam olarak karşılamıyor, lakin kimi olumlu tarafları de var. Bilhassa, çok daha güçlü RX 7900 serisi muadillerine kıyasla üstün önbellek ve bellek gecikme performansına sahip.
Orta segment kartın bu farkı AMD’nin üretim formundan kaynaklı. Daha evvel birçok defa lisana getirmiştik, RX 7900 serisinde çiplet tasarımı benimseyen GPU’lar kullanıldı. Daha küçük Navi 33 ise bunun yerine geçmiş kuşaklardaki üzere monolitik yonga dizaynına sahip. Yani GPU içerisinde ayrılmış farklı yongacıklar bulunmuyor. GPU boyutu da küçük olduğu için bellek gecikme mühletleri Navi 33’de daha güzel.
Chips and Cheese tarafından yapılan testlere nazaran, RX 7950 XTX’in Infinity Cache’inden data alması RX 7600’e kıyasla %58’e kadar daha uzun sürüyor. Birebir biçimde GDDR6 belleklerde de fark var. RX 7600, RX 7900 XTX’e nazaran %15 daha düşük VRAM gecikmesiyle çalışıyor.
Açıkçası bu oranlar hayli değerli, lakin sonuçta her şey gerçek dünya performansına dayanıyor. Daha büyük önbellek demek daha az VRAM erişimi demek. Böylece farklı tekniklerle yüksek gecikme müddetlerinin önüne geçmek mümkün oluyor.